Hur kan du skaffa dig en försäkring i Sverige?

Försäkringar finns det gott om men det kan vara svårt att veta vilken av dem du ska välja. De ska täcka alla de nödvändiga saker som du kan tänka dig men de får inte kosta för mycket. Tack vare att internet är en stor plats med många jämförelsesajter kan du faktiskt bläddra bland olika försäkringar i lugn och ro. Det finns flera sajter som går igenom de olika försäkringarna och vad de täcker. Du kan även se månadskostnad och annan specifik information. Företag som exempelvis Compricer erbjuder jämförelser av försäkringar. Via dem kan du välja och vraka bland de olika alternativen. Detta för att ge dig bästa möjliga pris samtidigt som du väljer en fullgod försäkring.

Försäkringar kommer i olika utföranden och det kan röra sig om hemförsäkringar, bilförsäkringar, båtförsäkringar, inkomstförsäkringar och mycket mer. Det finns en försäkring för det mesta när det kommer till svenska försäkringsgivare. A-kassan kan också ses som en slags försäkring när du blir arbetslös och detta erbjuds via de olika fackförbunden som är knutna till A-kassan. Reseförsäkringar är också något som flera svenskar utnyttjar, även om en hemförsäkring ofta täcker en kortare resa. Det finns också kompletterande försäkringar som täcker mer än vanliga alternativ. Det kan exempelvis vara sådana som täcker olyckor inom riskfyllda arbeten eller idrotter. Allt från bergsklättring till kampsporter har egna försäkringar och detta beror givetvis på att risken är större för försäkringsbolaget.

Hemförsäkringen täcker mer än du tror

En hemförsäkring finns till för att täcka för stöld eller olyckor i hemmet och även om de kan se olika ut täcker de faktiskt mer än vad du tror. En hemförsäkring täcker oftast kortare utlandsvistelser och om du skulle råka bli akut sjuk och behöva åka hem med ambulansflyg täcks även denna kostnad. Om du inte skulle ha någon försäkring när du reser kan du bli ersättningsskyldig på miljonbelopp och detta är något som ingen önskar sig. Det kan även vara smart att komplettera hemförsäkringen när du reser och du kan även förlänga skyddet som hemförsäkringen täcker via andra försäkringsinstitut. Hemförsäkringen är otroligt viktig att ha. Den täcker de flesta saker i hemmet beroende på nivån av försäkring.

Allriskförsäkring samt lösören

När du tecknar en försäkring får du ofta välja beloppet som den ska täcka vid förlust av egendom. Detta kallas för lösöre. Det finns däremot allriskförsäkringar som täcker mer än en vanlig försäkring och dessa täcker även olyckor. Det går oftast att välja en allriskförsäkring som tillägg till en vanlig hemförsäkring men då kostar det mer. Ju mer försäkringar du har, desto bättre skydd – men tänk på att inte lägga alldeles för mycket pengar på dem. Du kan spara pengar genom att välja en mer komplett försäkring hellre än att ta flera olika. Villkoren i det finstilta berättar hur mycket som täcks vid skador, olyckor och så vidare. Ibland kan du hitta väldigt förmånliga försäkringar som täcker det mesta.

Onödiga försäkringar

Butiker som säljer elektronik vill ofta att du ska teckna en försäkring i samband med ett köp men om du redan har en hemförsäkring som täcker upp förlust av egendom samt olyckor behöver du inte skaffa dig en till. Det är bara onödigt att sitta och betala flera olika försäkringar om du redan har en som ger ett fullgott skydd. Att försäkra sin egendom är viktigt i flera aspekter, dels för att du inte ska bli drabbad ekonomiskt men även för att känna en trygghet. Det ska vara tryggt att bo i sitt hem och försäkringar ger dig hjälp när det kommer till den punkten. Det är inte heller smart att teckna en försäkring för något som kostar mindre än självrisken.

Sammanfattning

Försäkringar finns för det mesta i livet och du kan teckna dem enkelt via exempelvis nätet. Du kan försäkra ditt hem, din bil eller varför inte din båt? En viktig sak att tänka på är att inte teckna för många försäkringar, eftersom det kan bli onödigt dyrt om du redan har ett fullgott skydd. Även om en försäkring kan täcka mycket är det fortfarande så att en självrisk måste betalas. Då är det extra viktigt att egendomen som försäkras är betydligt dyrare än summan av självrisken. En hemförsäkring täcker dessutom mer än du tror och du har till och med skydd för kortare utlandsresor hos de flesta av dem. Har du inte en bra försäkring ännu är det dags att fixa det nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *