Hemförsäkringar

Att teckna en hemförsäkring är något av det viktigaste du kan göra när du flyttar in i ditt nya hem, och detta beror givetvis på att du säkrar upp din egendom. Du kan ofta välja nivån av skydd i en hemförsäkring, och du kan även välja olika tillval som ger dig extra skydd som även täcker olyckor. Det du bör veta är dock att självrisken kan se olika ut beroende på försäkringsbolag, samt att olika försäkringsinstitut har olika villkor. Det är alltid bra att jämföra dem mot varandra innan du gör ditt val, och tack vare internet är detta otroligt smidigt i dagsläget. Du kan välja och vraka bland försäkringsbolag med endast några knapptryckningar.

För att hitta jämförelsesajter räcker det att gå in på Google och göra några sökningar på dem, eller genom populära sajter som Compricer. Där kan du jämföra de olika försäkringsbolagen och deras hemförsäkringar. Du kan även se vilka andra försäkringar de erbjuder, samt se månadskostnaden direkt. Det enda du behöver göra är att fylla i några grundkriterier som personnummer, boyta, boendeform och så vidare. Sedan arbetar Compricer åt dig och gör en jämförelse bland flera olika försäkringsgivare. Detta resulterar i en smidig överblick och även ett enklare val för dig som konsument. Det gäller att alltid välja det bolaget som täcker mest för minst pengar, och det tar inte lång tid att klura ut det tack vare de olika jämförelsesidorna.

Självrisk

En viktig punkt som ofta glöms bort är självrisken och dess storlek. Detta är något som är bra att tänka på när du jämför försäkringar, och om det inte framgår hur stor självrisken är bör du kolla upp det innan du tecknar försäkringen. Det kan röra sig om allt från 1 000 kronor och uppåt, och eftersom de olika försäkringsbolagen skiljer sig åt rätt mycket är det bra att utforska detta lite noggrannare. En bra försäkring har en låg självrisk, samtidigt som den täcker mycket i hemmet. Exempelvis olycksförsäkringar behöver oftast läggas till som tillval, men vissa bolag erbjuder detta kostnadsfritt. Dessa tillägg kallas för drulleförsäkringar eller allriskförsäkringar. Det finns alltså många olika begrepp för samma sak.

Förmåner av en hemförsäkring

Beroende på försäkringsgivare finns det olika förmåner att välja mellan, och de kan exempelvis vara billiga hemlarm eller andra erbjudanden. Du kan även få bättre pris om du är med i en förening eller organisation som också använder samma försäkringsbolag, och det är smart att samla de flesta försäkringar hos ett och samma bolag. Detta kan resultera i billigare månadskostnader för hemförsäkringen. Har du din bil försäkrad via samma försäkringsbolag får du ofta billigare månadskostnad. Det kan även röra sig om nedsatt pris för studenter. Hur du än gör är det smart att alltid syna villkoren lite extra eftersom det brukar finnas mycket att gå igenom. Försäkringar ska täcka det mesta, men så är inte alltid fallet.

Vad täcker en hemförsäkring?

En hemförsäkring ska alltid täcka egendom, resor i 45 dagar, ansvarsskydd, juridiskt ombud samt överfall. Utöver detta finns det flera olika tilläggsförsäkringar du kan välja, och dessa kan röra sig om olycksfall utanför hemmet, utökat reseskydd och mycket mer. När det gäller utökade reseskydd täcker dessa även försenade resor samt att du får ett avbeställningsskydd och möjligheter till ersättningsresor. Det finns alltså flera fördelar med utökade försäkringar, och det kan vara nödvändigt om du exempelvis reser en längre period utomlands. Då måste du teckna en försäkring om du vill ha möjlighet till ambulansflyg vid allvarliga olyckor. I värsta fall får du betala miljonbelopp för sjukdomsrelaterade flyg om du är oförsäkrad. Res alltid med en försäkring, och har du hemförsäkring har du även reseförsäkring automatiskt.

Sammanfattning

Hemförsäkringar finns i flera olika varianter, och de bästa av dem täcker mycket och kostar lite. Det är alltid smart att jämföra hemförsäkringar online innan du tar ditt beslut, och det är enkelt och smidigt att teckna en försäkring via nätet. Du kan även ange belopp som försäkringen ska täcka i hemmet, samt flera olika tillval för ett utökat skydd. De flesta försäkringsbolag erbjuder även rabatter om du har alla dina försäkringar samlade, och det lönar sig att teckna alla försäkringar via ett bolag. Du har även alltid ett reseskydd när du tecknar en hemförsäkring, samt att det täcker sådant som juridiskt ombud och olycksfall i hemmet. Det gäller även att alltid läsa villkoren noga innan du tecknar en försäkring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *